Opis
Japonski nož za porcioniranje spada med osnovno opremo japonskih kuharjev in je zaradi svoje odlične geometrije namenjen za natančno odstranjevanje kosti in ločevanje mesa, čiščenje in porcioniranje kozic, lupljenje, odstranjevanje pešk ali čiščenje paprik. Dolžina rezila 105 mm / skupna dolžina 205 mm.
Danes se damasčena jeklo deli na „litano“ in „varjeno“.
Lito damasko jeklo je nastalo z taljenjem jekla v majhnih glinenih lončkih in nato dodajanjem različnih dodatkov po recepturi kovača. Nasprotno je varjeno damasko jeklo večplastno, sestavljeno iz najmanj dveh vrst jekla ali jekla in drugega kovine.
Uporablja se mehka, prožna jekla v kombinaciji s trdimi, visokokarbonskimi jekli v desetih do stotih slojih.
Geniallna in doslej nepremagana tehnologija znanih japonskih kovačev je uspela združiti prožno in trdo jeklo tako, da se združijo njune edinstvene lastnosti v edinstveno delo samurajskih mečev.
Noži serije DMS so izdelani s tehnologijo varjenja v 67 slojih, ki združuje mehko jeklo VG2 in trdo jeklo VG10. Zaradi tega so pridobili odlične lastnosti – izjemno trdoto, prožnost in dolgo življenjsko dobo. Dobavitelj materiala za nože je japonska jeklarna TAKEFU.
Ročaji nožev so izdelani iz javorjevega lesa in obdelani po metodi KEBONY. Ta tehnologija, razvita na Norveškem, je patentiran postopek, ki brez škodljivih snovi in toksinov okrepi celično strukturo uporabljenega javorja in poudari ne le prvovrstne lastnosti trdega lesa, ampak tudi bogato rjavo barvo.