Opis
Univerzalni japonski kuharski nož tipa Gyuto spada med osnovno opremo japonskih kuharjev. Je vsestransko uporaben, zelo močan in oster, zato je idealen za rezanje mesa, rib in zelenjave. Dolžina rezila 203/ skupna dolžina 338 mm.
Danes se damaskeno jeklo deli na „litano“ in „varjeno“.
Lito damasko jeklo je nastalo z taljenjem jekla v majhnih glinenih lončkih in nato dodajanjem različnih dodatkov po recepturi kovača. Nasprotno je varjeno damasko jeklo večplastno, sestavljeno iz najmanj dveh vrst jekla ali jekla in drugega kovine.
Uporablja se mehka, prožna jekla v kombinaciji s trdimi, visokokarbonskimi jekli v desetih do stotih slojih.
Geniálna in doslej nepremagana tehnologija znanih japonskih kovačev je uspela združiti prožno in trdo jeklo tako, da se združijo njihove edinstvene lastnosti v edinstveno delo samurajskih mečev.
Noži serije DMS so izdelani
s tehnologijo varjenja v 67 slojih, ki združuje
mehko jeklo VG2 in trdo jeklo VG10. Zaradi tega so pridobili odlične lastnosti – izjemno trdoto, prožnost in dolgo življenjsko dobo. Dobavitelj materiala za nože je japonska jeklarna TAKEFU.
Ročaji nožev so izdelani iz
javorjevega lesa in obdelani
po metodi KEBONY. Ta tehnologija, razvita na Norveškem, je patentiran postopek, ki brez škodljivih snovi in toksinov okrepi celično strukturo uporabljenega javorja in poudari ne le vrhunske lastnosti trdega lesa, ampak tudi bogato rjavo barvo.