Opis
Vsakdo z veseljem poseže po krhki beli skušnjavi v obliki laskonke, polnjene s karamelno ali masleno kremo. Ni vam treba iti v slaščičarno, da bi jih pripravili doma, na primer iz domačih jajc.
Praktična forma/šablona za laskonky olajša pripravo enako velikih osnov iz beljakov in sladkorja, nekateri dodajajo sladkorni sirup, orehe ali kokos. Maso je treba nanesti prek šablone na pekač s papirjem za peko, odvečno z lopatico odstraniti, šablono odstraniti in pustiti speči ali raje posušiti v pečici.
Na običajni velikosti pekača boste tako naredili 24 kosov čudovitih, na površini hrustljavih in znotraj mehkih laskonk. Dobro posušene laskonke se v suhem prostoru ohranijo tudi nekaj tednov, poleg tega so brez glutena. Dimenzije: oblika 18 x 30 x 0,5 cm, ena laskonka 6 x 4 cm.